Masa Penyediaan
20 minit
Masa Memasak
20 minit
Saiz Hidangan
4 orang
Bahan-bahan
- 2 sudu besar minyak zaitun
- 30gm bawang putih, dicincang halus
- 50g bawang merah, dicincang halus
- 300g daging ayam, dikisar
- 350g Sos Spageti Tradisional Kimball
- 350g Sos Spageti Selasih & Bawang Putih Kimball
- 2 sudu besar Sos Cili Kimball
- 100g lobak merah, dipotong dadu
- 100g batang daun saderi, dipotong dadu
- 20 biji cili padi, dipotong kecil
- 5 helai daun selasih, dihiris kecil
- 400g Spageti Kimball, dicelur mengikut arahan di bungkusan
Cara-caranya
- Panaskan minyak. Tumiskan bawang putih, bawang besar dan daging ayam hingga wangi. Kacau seketika.
- Masukkan Sos Spageti Tradisional Kimball, Sos Spageti Selasih & Bawang Putih Kimball, Sos Cili Kimball, lobak merah dan saderi.
- Masukkan cili padi dan daun selasih.
- Masak hingga sos pekat dan tuang ke atas Spageti Kimball.
- Sedia untuk dihidangkan.
- Tip dari Chef: Jika inginkan sos yang kurang pedas, anda boleh kurangkan cili padi.