Masa Penyediaan
20 minit
Masa Memasak
20 minit
Saiz Hidangan
4 orang
Bahan-bahan
- 200g Kimball Spiral, dicelur mengikut arahan di bungkusan
- 350g Sos Spageti Selasih & Bawang Putih Kimball
- 360g ikan Dory, dipotong jejari
- 1 biji telur, dipukul sedikit
- 1 cawan serbuk roti
- 1 biji bawang besar, dicincang halus
- 1 batang serai, dititik
- ¼ cawan Sos Cili Kimball
- 1 cawan daun selom, dicincang
- Secukupnya minyak
- garam, secukup rasa
- lada hitam, secukup rasa
Cara-caranya
- Perasakan ikan dengan garam dan lada hitam. Celupkan ikan di dalam telur dan salut dengan serbuk roti. Gorengkan ikan di dalam ½ cawan minyak panas sehingga keemasan. Ketepikan.
- Panaskan 2 sudu besar minyak, tumiskan bawang sehingga harum. Masukkan serai, kacau rata.
- Masukkan Sos Spageti Selasih & Bawang Putih Kimball dan Sos Cili Kimball, masak sehingga mendidih. Tambahkan garam dan lada hitam.
- Campurkan daun selom, kacau rata. Sajikan sos dengan Kimball Spiral dan jejari ikan.